De leslocatie van CELLOSCHOOL RATAKLOP is gewijzigd.
Alle lessen vinden plaats in Huis Assendorp, Assendorperdijk 132 te Zwolle.
Er is volop gratis parkeergelegenheid. En vandaaruit sta je in vijf wandelminuten in het winkelgebied van Assendorp.

celloschool_rataklop_logo

 Het afgelopen jaar heb ik met veel liefde en enthousiasme, dwars door de corona perikelen heen, een fijne start kunnen maken met mijn celloschool. Ik ben heel enthousiast over mijn nieuwe werkwijze, gebaseerd op de methode van de Hongaarse muziekpedagoog Zoltan Kodaly.

Het komt er op neer dat alle muziek die ik de kinderen leer spelen, eerst gevoeld, gehoord en gezongen wordt. Daarna worden met spelletjes de vereiste ritmes en melodielijnen geoefend op de cello. Als ik dan vervolgens het liedje op de cello begin te spelen, snappen de kinderen al hoe het zit en spelen ze zomaar mee!

Omdat ik nu in groepjes (3 tot 5 kinderen) lesgeef, heb ik veel meer tijd!  In plaats van elk kind in een half uur hetzelfde uit te leggen, zijn we  nu anderhalf uur bij elkaar.  Tijd om te improviseren, componeren, grapjes te maken en niet te vergeten: koekjes te eten. De tijd vliegt voorbij!

Kinderen:

118171149_163512485397557_8107002660253495720_o

Cello is een mooi en indrukwekkend instrument. Je kunt er op brommen en ermee zingen, je kunt er griezelige geluiden op maken en mensen laten huilen van ontroering. Je kunt solo spelen, met een andere muzikant ( of met een cd) samenspelen en in een orkest gaan! Dat allemaal leer je bij Rata Kloppenburg in vrolijke groepslessen waarin je leert hoe het allemaal werkt op die cello, waarin we zingen en bewegen, noten leren lezen èn schrijven en waarin altijd koekjes gegeten worden. In de sololes krijg je individuele aandacht en mag je je eigen stukken kiezen.

Kom een gratis proefles halen, dan weet je hoe het is!

De ene week een groepsles 90 minuten (3 tot 5 kinderen per groep).

De andere week een sololes  van 30 minuten.

Het eerste jaar bestaat uit louter groepslessen.

Per september 2021 is er plek voor starters uit leeftijd schoolgroep 3 en 4

Er zijn nog enkele plekken voor middennivo (2 tot 4 jaar les) leeftijd schoolgroep 5 tot 7

Tarieven: vanaf 25 euro per les, verdere prijzen op aanvraag.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Neem contact op voor meer informatie. 

Jongeren:

106506571_130289635386509_7838546320264417885_n

Klassiek, pop, heavy metal, tango, musical:  overal kom je de cello tegen. Daarom is de cello ook bij jongeren zo populair. Waarom zou jij zelf dan niet heel goed leren cellospelen? Bij Rata Kloppenburg krijg je de kans! Muzikale achtergrond is niet belangrijk. Nieuwsgierigheid en de discipline om thuis te oefenen wel.

In de groepslessen werken we aan je techniek, praktische muziektheorie, improvisatie en compositie. Ook spelen we elkaar onze solostukken voor en leer je elkaar goeie feed back geven. Er is tijd voor gezelligheid en samenspel. In de sololes krijg je individuele aandacht en help ik je met je eigen lievelingsmuziek.

Vraag een gratis proefles aan, dan weet je het zeker!

De ene week een groepsles 90 minuten (3 tot 6 jongeren per groep)

De andere week een sololes  van 30 minuten

Tarieven: vanaf 25 euro per les, verdere prijzen op aanvraag.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Neem contact op voor meer informatie. 

Volwassenen:

106794630_130290202053119_5068869459499744614_n

Iedereen vindt de cello zo’n prachtig instrument. Dat is nu eenmaal zo. Waarom zou je het dan zelf niet zo goed mogelijk leren bespelen? Leeftijd of muzikale achtergrond zijn niet belangrijk. Speelse aanleg en zin om thuis te oefenen wel. Ik heb plek voor absolute beginners, midden-nivo en gevorderden.  Ik beloof je vrolijke en inspirerende lessen.

Wekelijks 30 minuten of tweewekelijks 45/60 minuten

Knipkaart optie

Proefpakket Cello: 4 lessen en een cello mee naar huis

Tarieven: vanaf 25 euro per les, verdere prijzen op aanvraag.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Mogelijkheid om samen te spelen in Cellissimo! ( ook als je ergens anders les hebt)

Neem contact op voor meer informatie. 

CELLISSIMO! CELLO ENSEMBLE VOOR VOLWASSENEN

Screenshot 2020-08-24 at 21.50.27 - Edited

Cellissimo! bestaat uit twee cello- ensembles: Cellissimo B is voor beginners. Zodra je de toonladder van C kunt spelen ben je welkom. Er is ook een Cellissimo G is voor gevorderden. Dan moet je tot en met de vierde positie thuis zijn op je cello en ook bekend zijn met vibrato! Onder mijn leiding wordt er tweemaal per maand intensief samengespeeld. We zoeken naar de ultieme celloklank, het grootste cellogenot en het uiterste van je cellovaardigheid.

8 keer samenspelen plus 1 mini concertje. Tarief  20 euro per les van 2 uur.

Neem contact op voor meer informatie.