Over Celloschool Rataklop

Cursus DoReMi Cello.
voor kinderen van groep 3 en 4, ook als je nog niet weet welk instrument je wil gaan spelen.

Voor kinderen vanaf groep 5: Cello Starters, Cello Joggers en Cello Runners.
afwisselend lange groepsles en korte Solo-les voor kinderen die al zeker weten dat ze cello willen spelen. Indeling groepsles op niveau.

Voor jongeren: Cello Sprinters en Cello Jumpers
groepslessen techniek i.c.m. sololessen (repertoire naar keuze)

Speciaal voor volwassenen: Proefpakket Cello

Cellissimo:
twee keer in de maand samenspelen met volwassen amateurs, op zoek naar de mooiste samenklanken.


celloschool_rataklop_logo

Cursus speciaal voor jonge kinderen (groep 3 en 4). 

Ook voor hen die nog niet weten welk instrument ze willen gaan spelen.

CURSUS DOREMI CELLO
Start september 2023

In deze tweejarige cursus zijn alle kinderen welkom , ook zij die nog niet weten welk muziekinstrument ze willen gaan spelen. Het zijn lessen van anderhalf uur met groepjes van 4 tot 7 kinderen.  We zingen, bewegen, doen spelletjes, drinken limonade en leren de ritme-taal TakaDimi en de melodie-taal DoReMi.
Je leert noten lezen èn noten schrijven. Alles mag je uitproberen  op een cello die je ook mee naar huis mag nemen om te oefenen. Bovendien ga je op excursie naar een orkest, bezoeken we een echt concert en leer je ook nog allerlei verschillende instrumenten kennen.

Wil je met je kind komen kennismaken? Bel me op 06 4142 2936

 

Voor kinderen vanaf groep 4:    Cello Starters, Cello Joggers, Cello Runners

118171149_163512485397557_8107002660253495720_oCello is een mooi en indrukwekkend instrument. Je kunt er op brommen en ermee zingen, je kunt er griezelige geluiden op maken en mensen laten huilen van ontroering. Je kunt solo spelen, met een andere muzikant ( of met een cd) samenspelen en in een orkest gaan! Dat allemaal leer je bij Rata Kloppenburg in vrolijke groepslessen waarin je leert hoe het allemaal werkt op die cello, waarin we zingen en bewegen, noten leren lezen èn schrijven en waarin altijd koekjes gegeten worden.

(Zit je in groep 3 of groep 4  en heb je nog niet eerder een instrument bespeeld? Dan sluit je  eerst  aan bij de cursus DoReMi Cello.  Zie tekst boven voor toelichting.)

Vanaf je derde cellojaar  krijg je de ene week een lange groepsles met 1 of 2 andere kinderen, en de andere week een solo-les van 30 minuten.  In de groepsles leer je alle nieuwe liedjes en technieken. In de  solo-les krijg je individuele aandacht en mag je je eigen stukken kiezen.

Kom een gratis proefles halen, dan weet je hoe het is.

Tarieven: vanaf 22, 50 inclusief instrument (Cursus DoReMi) of 27,50  euro (andere lessen) per les, verdere prijzen op aanvraag.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Neem contact op voor meer informatie. 

Voor Jongeren: Cello Sprinters

106506571_130289635386509_7838546320264417885_nKlassiek, pop, heavy metal, tango, musical:  overal kom je de cello tegen. Daarom is de cello ook bij jongeren zo populair. Waarom zou jij zelf dan niet heel goed leren cellospelen? Bij Rata Kloppenburg krijg je de kans! Muzikale achtergrond is niet belangrijk. Nieuwsgierigheid en de discipline om thuis te oefenen wel.

In de groepslessen werken we aan je techniek, praktische muziektheorie, improvisatie en compositie. Ook spelen we elkaar onze solostukken voor en leer je elkaar goeie feed back geven. Er is tijd voor gezelligheid en samenspel. In de sololes krijg je individuele aandacht en help ik je met je eigen lievelingsmuziek.

Vraag een gratis proefles aan, dan weet je het zeker!

De ene week een groepsles 90 minuten (3 tot 5 jongeren per groep)

De andere week een solo-les  van 30 minuten

Tarieven: vanaf 27,50 euro per les, verdere prijzen op aanvraag.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Neem contact op voor meer informatie. 

 

Voor Volwassenen: Proefpakket Cello en Samenspelgroep Cellissimo

106794630_130290202053119_5068869459499744614_nIedereen vindt de cello zo’n prachtig instrument. Dat is nu eenmaal zo. Waarom zou je het dan zelf niet zo goed mogelijk leren bespelen? Leeftijd of muzikale achtergrond zijn niet belangrijk. Speelse aanleg en zin om thuis te oefenen wel. Ik heb plek voor absolute beginners, midden-nivo en gevorderden.  Ik beloof je vrolijke en inspirerende lessen.

Wekelijks 30 minuten of tweewekelijks 45/60 minuten

Knipkaart optie

Proefpakket Cello: 4 lessen en een cello mee naar huis

Tarief: 100 euro inclusief cello mee naar huis.  Geef het even aan als  de prijs een onoverkomelijk bezwaar is.

Mogelijkheid om samen te spelen in Cellissimo! ( ook als je ergens anders les hebt)

Neem contact op voor meer informatie. 

CELLISSIMO! CELLO ENSEMBLE VOOR VOLWASSENEN

Screenshot 2020-08-24 at 21.50.27 - EditedCellissimo! Onder mijn leiding wordt er tweemaal per maand intensief samengespeeld. We zoeken naar de ultieme celloklank, het grootste cellogenot en  naar het uiterste van je cellovaardigheid.

Een serie bestaat uit zo’n 8  keer samenspelen. De laatste keer in feestelijke setting. We geven geen concerten! Tarief  25 euro per les van 2 uur.

Neem contact op voor meer informatie.