Als ik de ogen en oren van het publiek weet te leiden
naar de muziek die u speelt, dan heb ik mijn werk goed gedaan

Mijn grote liefde voor klassieke muziek breng ik op een vrolijke en aanstekelijke manier over bij het presenteren van klassieke concerten.

Ik richt me bij een concert niet op de kenner, maar juist op de leek in het publiek. Dus geen opusnummers of tempoaanduidingen, maar (achtergrond)informatie, waardoor de concertbezoeker nieuwsgierig wordt naar wat gaat klinken: wat was de persoonlijke situatie van de componist, wat deed het stuk destijds met het publiek en andere leuke, grappige, kleine en grote wetenswaardigheden.

En dan mag daar ook flink bij gelachen worden. Want klassieke muziek is niet alleen serieus, maar ook humorvol en schrijnend en protesterend en troostrijk en weergaloos vrolijk stemmend en verliefd makend en diepzinnig en meerlagig… enzovoort, enzovoort, enzovoort…

De concertavond valt en staat uiteraard met het optreden zelf van de musicus, het koor, ensemble of orkest. Wilt u nog meer en beter contact maken met het publiek en uw presentatie verbeteren? Ik kan samen met u (en uw koor, ensemble of orkest) werken aan uw podiumvaardigheden. Kijk voor meer informatie op de pagina Podiumtraining .

Een combinatie van een workshop podiumtraining en mij inhuren als presentator kan uiteraard ook, dan geldt een korting.